A continuació llistem els col·laboradors que participen en aquest projecte. Veureu que són diversos i cadascun d’ells ens aportarà diferents coses i molt interessants.
Buscadora, exploradora de sostenibilitat, autosuficiència i autoconsum en les petites coses del dia a dia desde la ciutat. Em considero una persona que procura aprofitar-ho tot.
Lydia Cazorla
Montse Lopera
Montse Lopera
Montse Lopera
Vaig començar a cultivar tomàquets i cebes al balcó i em vaig enganxar als jardins comestibles, no planto res que no pugui aprofitar per menjar, infusionar o altres usos.
Treballo una parcel·la a l’Hort amb Gràcia de Sabadell, espai de dinamització del barri i de referència a la ciutat.
M’encanta conèixer pagesos i intercanviar coneixements, tradicions, curiositats… tot el que en diríem “cultura popular”.
WWOOFer a Anglaterra aquests últims mesos aprenent a fer conserves de tot tipus i aprofitament dels excedents de l’hort per autoconsum.
Treballo una parcel·la a l’Hort amb Gràcia de Sabadell, espai de dinamització del barri i de referència a la ciutat.
M’encanta conèixer pagesos i intercanviar coneixements, tradicions, curiositats… tot el que en diríem “cultura popular”.
WWOOFer a Anglaterra aquests últims mesos aprenent a fer conserves de tot tipus i aprofitament dels excedents de l’hort per autoconsum.
Elisabet Sayrach
Emprenadora d'una botiga especialitzada en hort urbà.
Emprenadora d'una botiga especialitzada en hort urbà.
Lydia Cazorla
"Les petites espècies", professional de la
imatge. Va estudiar a Elisava. Els seus primers anys professionals es va
especialitzar en print & motion graphics. Després d'aquests anys s'amaguen
premis i projectes amb agències de publicitat, canals de televisió com ara
Canal +, tv5, Tv3, Antena 3 i marques com Opel, Nestlé, Nike...
Sempre sense
abandonar les seves càmeres decideix donar un gir a la seva trajectòriai
traslladar la seva experiència visual i professional a la fotografia.
Les seves
fotos van unides a la sensibilitat i l'estètica. Li agrada que les seves fotos
tinguin expressió, mirada, color, naturalitat, emoció i sentiment.
Mirar les
seves fotos és sentir.
Actualment treballa per a editorials, agències de
publicitat i de moda.
S'ha especialitzat en fotos de detall i retrats.
A part
de fotògrafa té 3 nens, 2 són bessons i són els qui li han ensenyat que a la la
vida hi ha "petites espècies" que l'enriqueixen i la fan especial,
tan especial que mereixen ser fotografiades!
"m'agrada penjar-me la
càmera i desaparèixer "
Podeu trobar més informació a:
El Balcón Verde
Som dos apassionats de l’horticultura urbana. Yolanda y Javi.
Vàrem començar a cultivar el nostre hort urbà l’any 2008. I l’any 2009 vam crear el blog EL BALCON VERDE a manera de diari del nostre hort urbà, on explicàvem l’ experiència del nostre hort. A poc a poc l’horticultura urbana va passar a formar part de la nostra vida i vam començar a publicar articles més didàctics i dirigits a ajudar altres persones que s’iniciaven en el cultiu del seu propi hort.
L’any 2011 vàrem començar a impartir tallers d’Horts Urbans. Volíem ajudar a altres persones a tenir el seu propi hort a casa, i que en gaudíssin tant como ho fem nosaltres. Ens agrada molt ensenyar i compartir tots els nostres coneixements. També assesorem en disseny d’horts tant a particulares com a institucions. El nostre lema és: “Cultiva el teu cor verd”.
En aquest recorregut hem aprofundit en els nostres coneixements, i ens hem format en agricultura ecològica, dinamització d’horts Urbans, permacultura i agricultura regenerativa.
I per descomptat seguim cuidant el nostre hort a casa.
Podeu trobar més informació a:
Ester Casanovas
Afeccionada als horts urbans, el 2005 va començar a cultivar els seu primer hort en jardineres i torretes.
A partir d’aquí va crear un blog on compartir l’experiència i va començar a escriure articles per ajudar aquelles persones que s’iniciaven en el cultiu d’horts urbans en contenidors i taules de cultiu.
Ha participat en diferents mitjans de comunicació escrits i és co-directora i presentadora del programa de ràdio “Pagesos de ciutat” que s’emet en diferents emissores locals.
Imparteix cursos i tallers d’iniciació i el 2012 el seu blog va ser guardonat en els Premis Blogs Catalunya en els en la categoria de Blogs Personals sobre Sostenibilitat i Medi Ambient.
Podeu visitar el seu blog en el següent enllaç:
ADV Ecològica de Ponent
És una associació sense ànim de lucre formada per pagesos i pageses creada l’any 2003. Actualment, són l’única ADV ecològica de la província de Lleida.
Amb aquesta associació aconsegueixen tenir assesorament i suport tècnic encarat a la producció ecològica a les Comarques de Ponent, tant per als que ja fan aquest tipus de producció com per als que volen fer-hi la reconversió.
Es va iniciar a la comarca de la Noguera, actualment també comprèn l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Segrià, les Garrigues i el Pallars Jussà.
La seva especialitat és la lluita contra plagues i malalties en cultiu d’horta ecològica.
Podeu trobar més informació a: http://www.advecologica.org/
Dolorss Mateu
És una cuinera de moda a internet que encapçala la llista de les més seguides a la xarxa.
De formació culinària autodidacta, la cuina és la seva gran passió, gaudeix investigant i experimentant, les seves receptes són senzilles, pràctiques, útils i ràpides de fer.
De cadascuna d’elles una vegada elaborades, provades i fotografiades, les publica al seu “blog de cuina de la dolorss”, considerat com un dels blogs de cuina més importants de tot el país i que l’ha portat a estar present amb regularitat en nombrosos mitjans de comunicació, ràdio, premsa, televisió.
Les seves receptes, publicades diàriament i que poden ser tant aperitius, conserves, plats de festa, amb invitats, per vegetarians, celíacs, cuina catalana, receptes de aprofitament, pastissos,... han fet que el blog s’hagi convertit en un èxit sense precedents, amb milers de seguidors, i milions de pàgines vistes.
El seu llibre amb Editorial Planeta: “La cuina de la Dolorss Mateu”, és un pas més de la trajectòria de la cuinera que resideix a Balaguer.
Enllaç per visitar el seu blog: http://blogdecuina.blogspot.com.es/
Marc Estévez i Casabosch
Nascut a Barcelona, però posseït per un pensament silvestre poc convencional, fa anys va decidir establir-se a pagès, on gaudeix del dia a dia amb serenitat i bons aliments, al peu de les muntanyes prepirinenques. Un entorn privilegiat que s’ha acabat convertint en el seu principal laboratori d’assajos, en el segell del seu estil de vida, des d’on pot extreure reflexions profundes i saviesa pràctica, i alhora, cultivar i desenvolupar les infinites experiències que proporcionen el contacte directe amb la terra i els altres elements de l’entorn. La seva trajectòria personal i professional sempre ha girat al voltant de la natura. Reconegut expert en boscos i bolets, els seus llibres divulgatius són èxits de vendes any rere any. És autor de Bolets en temps de crisi, El secret dels rovellons, Setas al descubierto, Les millors rutes per trobar bolets i dels dos volums d’El secret més ben guardat, entre d’altres. Autor també d’Un hort per ser feliç, èxit editorial que va sumant reedicions, i que esdevé tota una declaració d’intencions i una crida a la revolució a través dels petits gestos individuals. Actualment, a més d’escriure i sembrar nous projectes apassionadament, comparteix aventures i coneixements a través de cursos, tallers, conferències i col·laboracions en diversos plataformes de comunicació. La seva filosofia existencial avisa: “facis el que facis, fes-ho emocionant, divertit, col·laboratiu i constructiu. En altres paraules, fes-ho comestible!”.
L’enllaça al Facebook del Marc és: https://ca-es.facebook.com/UnHortPerSerFelic
Pau Pàmies Gracia
Pau Pàmies és el responsable del Banc de Llavors del Pirineu. Es dedica a recuperar plantes autòctones de tot el Pirineu.
Per conservar i millorar totes aquestes espècies el Pau lluita per potenciar l’intercanvi de llavors de la mateixa manera que ho van fer els nostres avantpassats. Per perpetuar les espècies recuperades Pau Pàmies fa planter i el ven als mercats.
Moltes de les llavors que s’estan recuperant no tenen un interès comercial i per aquest motiu s’estan perdent. El seu objectiu és preservar les espècies autòctones de cada zona.
Podeu trobar més informació a: http://llavordelleida.wordpress.com/
Montse Escutia
Enginyera agrònoma especialitzada en agricultura ecològica. Coordina el departament tècnic i les activitats formatives de l’Associació Vida Sana desde 1996. Autora de nombrosos articles de divulgació sobre agricultura ecològica i membre de l’equip de redacció de la revista The Ecologist.
És autora, entre altres, del llibre “L’hort escolar ecològic” publicat el maig de 2009 per l’editorial Graó. És el llibre de referència en l’hàmbit escolar de la utilització de l’hort ecològic com a eina educativa.
Podeu trobar més informació a: http://mamaterra.info
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada